چرم مصنوعی

محمدمصطفی یوسف زاده
آخرین بروز رسانی: 20 شهریور 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

از زمان‌های بسیار دور چرم به عنوان پوششی برای انسان‌های نخستین بوده و هم‌اکنون نیز هست. چرم در اصل همان پوست حیوانات مرده است که تحت فرآیندهای گوناگونی قرار می‌گیرد تا به شکلی که می‌شناسیم تبدیل گردد و در ساخت پوشش مبلمان، کیف چرم و کفش و پوشاک و بسیاری اقلام دیگر مورد استفاده قرار گیرد.امروزه انواع گوناگونی از چرم در اختیار بشر قرار دارد، از جمله چرم طبیعی و چرم مصنوعی.

افراد زیادی اوقات خود را با تولید محصولات چرمی سپری می‌کنند.

هیچ محصولی با یک قطعه چرم دست دوز برابری نمی‌کند.

چرم مصنوعی نوعی چرم است که تماماً از مواد مصنوعی تشکیل می‌شود. این محصول شباهت بسیار زیادی به چرم اصل داشته و تفاوت این دو به سختی قابل تشخیص است. مزیت چرم مصنوعی این است که علاوه بر قیمت پائینی که دارد بسیار بادوام بوده و در مقابل پارگی و سائیدگی به خوبی مقاومت می‌کند.

چرم‌های مصنوعی، در زمان‌هایی که از پلاستیک‌ها ساخته شده، معمولاً در پوشاک و پارچه‌ها استفاده می‌شود.

چرم مصنوعی تحت نام‌های زیادی فروخته می‌شوند از جمله “چرم مصنوعی”، “چرم صنعتی“، “چرم غیر طبیعی“، “چرم PU” و…

انواع چرم مصنوعی

چرم مصنوعی منفذدار

چرم‌های مصنوعی منفذ دار یک گروه از چرم‌های مصنوعی با قابلیت «تنفس» هستند که از یک پوشش پلاستیکی (معمولاً پلی اورتان) چرم جایگزین‌های ساخته شده از یک پوشش پلاستیکی (معمولاً پلی اورتان) در یک لایه پایه فیبر (معمولاً یک پلی استر).

کورفوم

اولین چرم مصنوعی منفذ دار کورفوم بدبخت دوپونت بود که در سال ۱۹۶۳ در نمایشگاه کفش شیکاگو معرفی شد.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  معرفی ست هدیه چرم

کورفوم قطعه مرکزی در غرفه دوپونت در نمایشگاه جهان نیویورک در سال ۱۹۶۴ در شهر نیویورک بود. مزیت‌های اصلی آن نسبت به چرم طبیعی، شد محور DuPont غرفه در سال ۱۹۶۴ نمایشگاه جهانی نیویورک در شهر نیویورک است. آن مزیت عمده بیش چرم طبیعی دوام و پرداخت بسیار براق آن بود که به سادگی می‌توانست با یک لباس مرطوب تمیز شود. بدی‌های آن سختی آن بود که با پوشیدن کم نمی‌شد، و دوام آن و آن بالا براق پایان است که می‌تواند به راحتی تمیز با عدم قابلیت تنفس خوشایند، و اشتباه گرفتن راحت با محصولات غیر منفذ‌ ‌دار ارزان دیگر بود. دوپونت کورفوم را در مکان خود در هیکوری قدیم، تنسی، از سال ۱۹۶۴ تا سال ۱۹۷۱، تولید کرد. بعد از صرف میلیون‌ها دلار بازاریابی محصول به تولیدکنندگان کفش، دوپونت کورفوم را در سال ۱۹۷۱ از بازار بیرون کشید و حقوق آن را به یک شرکت در لهستان فروخت.

امروزه کورفوم همچنان در برخی محصولات، همچون زین سوارکاری محکم و … استفاده می‌شود. کفش‌های کورفوم همچنان در جاهای رسمی که کفش‌های براق قابل توجه اند، محبوب اند.

چرم صحافی جلد کتاب‌ها و دوربین‌های قرن ۲۰ ام مثال‌های خوبی از چرم هستند. انواع مختلفی از پوشاک‌های چرمی نیز، وجود دارد.

عوارض استفاده از چرم مصنوعی

فوم هیچ ویژگی و راه تنفسی برای پوستمان ندارد.

بوی خوبی مانند چرم طبیعی ندارد.( به علت اسثفاده از مواد شیمیایی و مواد کامل مصنوعی در فوم)

فوم مانند چرم طبیعی دوام ندارد. (چرم استحکام فوق العاده بالایی دارد به طوری که با چرم می توان ماشین را بکسور کرد)

پیشنهاد ما برای مطالعه:  تاثیر الکل و مواد ضدعفونی کننده بر روی چرم

پوشیدن آن به طور مستقیم برای پوست مضر است

پس از مدتی از بین برود و به راحتی آسیب دیده است. (چرم عمر بسیار طولانی دارد به طوری که یک کیف چرم طبیعی را می‌توان برای چندین سال استفاده کرد. همین طور کیف چرم می‌تواند برای انسان اعتبار داشته باشد در کنار استحکام ، طول عمر و اعتبار و جذابیتی که به همراه دارد.)

ظاهر فوم بسیار غیرطبیعی و مصنوعی است.

پوشیدن ساخت محصولات ساخت فوم (چرم مصنوعی) برای مدت طولانی امن نیست

مخصوصا در فصل گرما پوشیدن کفش‌های ساخته شده از فوم بدلیل امکان وجود مواد مضر برای پوست پا مضر است و باعث مشکلات پوستی می‌شود.

0/5 (0 نظر)

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.